Utæt fortelt

Det er et kendt problem at mange campister bliver meget overrasket når deres nye telt er utæt i syningerne. Det er dog ikke en fejl på teltet men måde telte er lavet på. Nyt fortelt skal blive våd 2 til 3 gange før det bliver tæt i syningerne.

Alle nye telte er helt tørre og har aldrig fået vand fra produktionen derfor her du et utæt fortelt. Stoffet vil trække sig sammen når det bliver vådt og har stået i sol, regn og blæst i 8-10 dage. Den tråd som teltet er syet med, har fået en imprægnering som udvider sig når den er blevet gennem blødt. Årsagen til denne måde, er fordi nålen som fortelte syes med er større end tråden og laver et større syhul end tråden kan udfylde. Derfor er teltduen lavet til at trække sig sammen og tråden til at udvide sig, så de ”store” syhuller lukker sig helt sammen og vand ikke kan trænge ind.

Mit fortelt er utæt
Det kan dog se voldsomt ud, hvis forteltet er sat op og den første regn er et dansk sommer tordenskyld. Så hvis du har købet et nyt telt, skal du stille det op, håbe på regn eller sprøjte vand på det 2-3 gange på en uge. Så bliver dine ting ikke våde.

Det sker næsten aldrig, at der er en fejl på teltet som får vand til at komme ind. De fleste producenter af fortelte har designet telte i mange år og kender meget godt til fænomenet.

Du kan købe en teltimprægnering og sprøjte på alle syningerne inden du stiller det op, så kan du være heldig, at der ikke så meget vand ind. Du skal ca. bruge en hel dåse til et almindeligt fortelt og den koster ca. 60 kr.

Det er hyggeligt at sidde i teltet og regnen trommer på taget, men tag stik ud inden du går i seng, så mister du ikke noget udstyr. For der næsten ingen fortelte som kan ikke holde vand ude fra et meget stort skybrud. Derfor skal du passe på din elektronik og fjerne stikdåser når det begynder at dryppe på undersiden af forteltet.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?